Werkt wietolie bij chronische pijn?

Cannabis wordt al duizenden jaren gebruikt om pijn te bestrijden (1). 

 

Onlangs hebben wetenschappers ondervonden dat bepaalde bestandsdelen uit de cannabisplant, zoals THC en CBD verantwoordelijk zijn voor de pijn bestrijdende effecten. 

Het lichaam bevat een endocannabinoïdensysteem (ECS) die onder andere een grote rol speelt in het reguleren van belangrijke functies, zoals slaap, eetlust, pijn en de werking van het immuunsysteem (3).

 

Onderzoeken hebben aangetoond dat cannabinoïden helpen tegen chronische pijnen (4). Dit gebeurt onder andere doordat de stoffen die te vinden zijn in de cannabisplant, zodanig op het lichaam inwerken dat ons lichaam als het ware geactiveerd wordt om zichzelf te herstellen. 70% van de mensen die onze producten gebruiken doen dit tegen de pijn die komt kijken bij vele auto-immuunziekte, zoals MS, Reuma, Artrose en Crohn. Uit klinische onderzoeken is de pijnstillende en ontstekingsremmende werking van cannabis ook verder toegelicht (5, 6).

 

Een onderzoek waarbij 47 mensen die leiden aan MS aan hebben deelgenomen heeft aangetoond dat cannabinoïden een significant verschil maken als het gaat om pijnverlichting, lopen en spierspasmen ten opzichte van de placebo-groep (7).

Een ander onderzoek die zich richtte op reuma artritis heeft aangetoond dat cannabis veel pijnverlichting biedt gedurende de hele dag. Dit resulteert automatisch in een betere slaap en kwalitatief beter leven (8).

 

In het geval van kanker wordt wietolie ook vaak ingezet om enkel de laatste perioden draaglijker te maken. Dan gaat het niet meer om genezen, maar om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven hoger ligt. Dus dan ervaart diegene minder pijn, heeft een betere eetlust en zal beter kunnen slapen.