Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson behoort tot de hersenziektes. Het is een neurodegeneratieve ziekte waarbij o.a. dopamine-producerende zenuwcellen in de hersenen langzaam afsterven. Deze cellen bevinden zich vooral in een bepaald gedeelte van de hersenen, de substantia nigra. Door het dopaminetekort wordt de aansturing van spierbewegingen aangetast, er kunnen trillingen of trager bewegen optreden.

 

Patiënten hebben veel last van de symptomen, deze worden met verloop van tijd alleen maar duidelijker. De volgende symptomen zijn typisch bij Parkinson:

 

  • Spierspasmen
  • Trillingen
  • Depressie
  • Slechter reukvermogen
  • Slechter denkvermogen
  • Achteruitgang in motoriek

Onderzoek

Vergeleken met andere aandoeningen is er redelijk weinig weinig onderzoek gedaan naar de werking van wietolie bij Parkinson. Er is wel gekeken naar het mechanisme van Parkinson en hoe cannabinoïden in wietolie hierop kunnen anticiperen. In bepaalde studies is aangetoond dat de symptomen van Parkinson gedempt kunnen worden door wietolie. Dit hebben wij zelf ook ondervonden op basis van eigen patiënten en de verhalen van patiënten die online te raadplegen zijn. In 2018 is door Front Pharmacol aangetoond dat de motoriek bij dergelijke patiënten sterk wordt verbeterd. Spierspasmen, stijfheid en trillingen worden onderdrukt op een natuurlijke wijze.

Conclusie

In tegenstelling tot andere kwalen is er wetenschappelijk gezien weinig bekend over de behandeling van Parkinson door wietolie. Uit bepaalde onderzoeken kan toch gehaald worden dat cannabis veel potentie heeft om de symptomen van Parkinson te onderdrukken. In de praktijk hebben wij ervaren dat wietolie het leven van Parkinson patiënten aanzienlijk verbetert. Vooral bij de motoriek zien we een flinke verbetering. In de video's hieronder kun je een korte documentaire raadplegen die aantoont wat het effect is van wietolie bij Parkinson. Voornamelijk de derde video geeft inzicht in de verbeterde motoriek.